läskande isglass med fläder och citron.

IMG_0441 (kopia2) I helgen när vi var hos svärföräldrarna var det så galet varmt och kvavt. Vi satt på balkongen och åt glass nästan varenda kväll. Sista kvällen svalkade vi oss med isglass efter isglass, och jag blev så himla sugen på att göra egna isglassar igen (det är två år sedan sist). Syrligt tycker jag är allra mest läskande, så därför blev det en variant med fläder och citron.

IMG_0437 (kopia)
Isglass med fläder och citron
cirka 12 små pinnglassar

3,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
3 dl vatten
skal och saft av 1 citron

Blanda saft och vatten med rivet skal och saft från citronen . Det ska smaka riktigt starkt av fläderblomssaften – blir det för lite saft kommer det inte alls smaka lika mycket när glassen frusit.

Häll upp i isglassformar och stick ner pinnen.

Frys i minst 6 timmar, men gärna längre. För att få ut isglassarna brukar jag spola formen under lite varmt vatten och sedan försiktigt vicka loss den. Jag har två olika sorters isglass-formar, en som är ganska enkel att lirka ut glassen ifrån, och en som inte är lika enkel. Har ni något annat bra knep?

IMG_0436 (kopia)
Hur ni än får ut glassarna så är det bara att slå sig ner i den varma sommarskymningen sörpla i sig dessa godingar. Så enkla att göra att det faktiskt nästan är kriminellt att köpa färdig glass.

3 reaktioner på ”läskande isglass med fläder och citron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s