copenhagen and a find from moominvalley.

Lyckan med att bo i Malmö (en av dem) är att en helt spontant kan dra till med en Köpenhamnstur en lördag. Det bästa med Köpenhamn är att promenera omkring och trilla in på små spännande butiker som dyker upp här och där.

IMG_6191

En inte så liten butik är, som jag ändå älskar, är Illums Bolighus. Här är lite porslinsting som jag suktar efter varje gång jag är där men aldrig köper (minns ej märke?).

hay copenhagen

En liten runda in på Hay var givet. Vart handlade jag om inte på barnavdelningen? Där finns fina saker som spel och leksaker i riktigt gammeldags utföranden och förpackningar. Skulle kunna köpa saker bara på grund av fina förpackningar alltså!

Så, vad blev dagens par i fynd?

hay owl

En assiett från Hay med ugglemotiv. Fin till frukost!

umbrella lisbeth dahl

Och ett paraply som jag gått och sneglat på i flera år och som jag nu behövde, eftersom våra paraplyn ofrivilligt skänkts till ja, den som hittat dem där vi glömt dem. Känns som en illustration av Tove Jansson! Försök att inte tänka på det mindre sagolika faktum att containrarna bakom mig är fyllda med asbest…

Translation
Went to Copenhagen for the day this Saturday and made two satisfying purchases: an owl plate from Hay and an umbrella from Lisbeth Dahl. Feels like something from Moominvalley!

En reaktion på ”copenhagen and a find from moominvalley.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s