”chia” is derived from the Nahuatl word chian, meaning oily.

IMG_7466

Vart en än vänder sig i bloggosfären har den här lille bubblaren gett sig tillkänna på sistone: chiapudding. Efter att ha stött på en del smarriga recept fick jag för mig att det måste ju vara som att äta pannacotta (!!!) på morgonen – måste testas.

IMG_7464

Det blev inga fantastiska bilder eftersom det nu är mörkt när en kliver upp på morgonen. Jag kan däremot gladeligen säga att jag tyckte att min hypotes stämde ganska bra. Med rätt tillbehör påminner det i smak och konsistens lite som pannacotta, fast cirka tusen gånger nyttigare!

1 stor portion

2 dl mjölk av valfri sort
3 msk chiafrön
1/2 tsk vaniljsocker

Blanda mjölk, chiafrön och passionssocker riktigt ordentligt. Du kan behöva röra i flera omgångar, så att inte chiafröna sjunker till botten. Låt stelna i kylskåp över natten. Supersmidigt att ta fram när det är dags för frukost! Vid servering, toppa med bär, passionsfrukt eller något annat friskt och gott.

IMG_7467

En annan ny frukostfavorit är filmjölk med granola som av smakar kakao och hallon. Nästa projekt är att göra egen!

Translation
Wherever you turn these days, recipes for chia seed pudding seem to pop up. I tried a variant tinted with a dash of vanilla sugar. Combined with fresh berries or passion fruit, it tasted almost like pannacotta but one million times more healthy! Another new breakfast favorite is sour milk (Swedish specialty) with granola. What can I say, I love making breakfast in my new kitchen!

3 reaktioner på ””chia” is derived from the Nahuatl word chian, meaning oily.

    1. Yam! Tack för tipset! Tycker verkligen att chia passar perfekt till puddingaktiga desserter! Tycker verkligen att dina recept är sjukt bra, har storartade planer på att testa din vegetariska masala i nästa vecka! 🙂

      1. Ja det är lätt att förstå varför man läser om chiafrö vart man en vänder sig! Det är verkligen ett superfrö! Vad roligt att höra, stort tack för komplimangen 😀 Lycka till med Masalan och om du ska njuta på riktigt indiskt vis har jag förstått att man ska dricka varmt indiskt te till (förhöjer alla smaker!) Men personligen fördrar jag nog ett glas rött 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s